Hodeputeboken er et opprinnelig japansk begrep. I Japan var det vanlig at hodeputebøker ble gitt som gave til kjærestepar fra venner og foreldre, eller de gav dem til hverandre. Noen av bøkene var nærmest rene instruksjonsbøker i elskovskunst, andre inneholdt dikt og skjønnlitteratur. Denne antologien henter sitt stoff fra mange forskjellige kilder, og utgjør en utsøkt samling erotika fra Østens kulturer både når det gjelder teksten og de mange vakre illustrasjonene.
Forlag Damm
Utgivelsesår 1991