En glovarm sensommerdag blir Trondheim rammet av et voldsomt heteslag. En rekke lik dukker nemlig over natten opp på forskjellige steder i byen, og det oppstår forvirring, sjokk og panikk.
Drapsetterforsker Theodor Krogh får saken i fanget, sammen med sin partner Trond Eriksen. De innser fort at Trondheim og Norge står overfor sin trolig største og verste drapssak, noensinne. Er et nøye planlagt terrorangrep i gang? Kanskje det er en politisk aksjon? Eller... er dette verket til en særdeles utspekulert seriemorder?
mens hele landet er i sjokk og Trondheim dirrer av angst og redsel, blir Kroghtvunget til å sette himmel og jord i bevegelse for å stoppe det som også kan bli hans egen skjebne. På veien må han navigere seg selv og andre igjennom utallige trusler, sjokkerende vendinger, utspekulert motstand, og samtidig tråkke over mengder med lik!
Theodor Kroghs innbitte kamp med å få fanget inn monsteret som herjer i Norges tredje største by, resulterer i både store og evige skader, men også i overraskende heldige vendinger, inkludert en uventet hjelp "ovenfra"...!
Forlag Calidris
Utgivelsesår 2024
Genre Politi og detektiver Krim
Omtalt sted Trondheim
Denne kriminalromanen finner sted i Trondheim, Norge, hvor en seriemorder (selvfølgelig ikke en ekte) er på drapstur. En morgen våkner innbyggerne til den forferdelige nyheten om at seks mennesker er blitt drept. Er det en seriemorder som står bak, eller er det terror? Hva er eventuelt motiet?
Sjeldent man leser om homofile etterforskere
Drapsetterforsker Theodor Krogh er homofil og singel. Han har ikke mye familie boende i nærheten, bortsett fra søsteren og hennes to barn. Mesteparten av tiden er han alene eller på jobb. Ingenting føles det samme igjen da en seriemorder herjer i byen.
Hjertepromenaden er en debutbok og det er på en måte lett å merke, på grunn av skrivestilen. Noen ord gjentas ofte og får det til å høres litt komisk ut. Men det er ingen dårlig bok. Selv om det var en typisk seriemorderkrim, var det fint å lese perspektivet fra ofrene, seriemorderen og Theodor Krogh. Det var også hyggelig å lese fra en by jeg er kjent med siden Trondheim er min nærmeste by. Ofte når jeg leser om forskjellige steder, er det vanskelig å forestille seg det.
Stive karakterer
Dette var morsom lesing. Slutten ble noe lang og noen av karakteren føltes litt stive og unaturlige, og jeg foretrekker nok kriminalromaner som er enda mørkere. Men Hjertepromenaden var verdt å lese. Passer en forblåst kveld som denne...
Fra min blogg: I Bokhylla
Eksemplar fra forfatter, mot en ærlig anmeldelse
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket2 bokelskere følger dette verket.