SKAP DIN EGEN GRØNNSAKSHAGE, UANSETT PLASS!Drømmer du om å nyte smaken av ferske, hjemmedyrkede grønnsaker? I denne boken lærer du deg ålykkes med solmodne tomater, duftende urter, sprø salatblader, epler, agurk, gresskar, løk og smakfullerotgrønnsaker – rett fra ditt eget uterom, uansett om du bor i byen eller på landet. Selv om du kanskjeikke har en stor hage, er det fullt mulig å skape en frodig kjøkkenhage hjemme! I denne boken viserjeg deg hvordan du enkelt kan dyrke dine egne grønnsaker på balkongen, terrassen, eller til og med ivinduskarmen.Alt du trenger er noen potter, litt jord og en god dose inspirasjon.Boken gir deg praktiske tips om alt fra valg av beholdere og jord til stelletips som gjør at avlingendin trives. Med steg-for-steg veiledninger lærer du å dyrke 24 av de mest smakfulle og næringsrikegrønnsakene – perfekte for både nybegynnere og mer erfarne hobbygartnere. I tillegg deler jeg minepersonlige erfaringer og favorittoppskrifter som gjør det enda mer fristende å dyrke selv.Å dyrke egen mat er ikke bare bra for helsen – det gir også mye glede og en følelse av mestring. Med minbakgrunn som agronom, terapeut og forfatter, håper jeg å inspirere deg til å fylle hjemmet ditt meddyrkeglede, uansett hvor stor eller liten plass du har.Bli med meg på en reise som handler om mer enn å dyrke mat – det handler om å dyrke glede,fellesskap og bærekraftige valg for framtiden. Jeg lover deg at det ikke blir noen pekefingre, bareheiarop, humor og god stemning.Anders Røyneberg, kjent som @arcticgardener er agronom, planteelsker,psykiatrisk sykepleier og sexolog. Til daglig arbeider Anders som terapeut,skribent og foredragsholder, og er ofte å se på God Morgen Norge, der haninspirerer til dyrking og hageglede. Sammen med Erik Schjerven har hantidligere gitt ut bestselgerne «Krukkedilla», «Livsnyterhagen», «Plantebonanza»og «Plantelykke» som til sammen er oversatt til 10 språk.
Forlag Anders Røyneberg
Utgivelsesår 2025