Hjem til Europa?

Sentral- og Øst-Europa i EU og NATO

av (forfatter).

Aschehoug 2004 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (1 terningkast.)

6 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Forfatteren tar for seg seks av de ti nye medlemslandene i EU: Polen, Ungarn, Tsjekkia, Slovakia, Romania og Bulgaria. Han retter søkelyset mot økonomiske, sosiale, kulturelle og politiske forhold i disse landene, og ser på innbyrdes forskjeller og årsaker til dem i eldre og nyere historie. Han portretterer videre flere viktige aktører på arenaen fra Berlinmurens fall i 1989 og fram til i dag. Han peker også på hvor viktig det er å forstå det nye Europa i lys av minoritetsgruppers forhold. Har litteraturliste og register.

Omtale fra forlaget

Hva skjer når EU nå utvides til å omfatte flere tidligere østblokkland - og polakker, tsjekkere, slovaker og ungarere "vender tilbake" til Europa? At unionen vil berikes, er hevet over all tvil, men Jahn Otto Johansen advarer også mot en truende høyreekstremisme. På sin personlige og samtidig faglig solide måte fører han oss inn i disse problemstillingene - som i sin ytterste konsekvens reiser spørsmålet: Hva er egentlig Europa? Jahn Otto Johansen er en av våre fremste eksperter på sentral- og østeuropeiske spørsmål, og han har behandlet dette i flere bøker, blant andre Skumring i øst. Rasisme og nasjonalisme i det nye Europa og Den brune fare.

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2004

Format Innbundet

ISBN13 9788203229916

EAN 9788203229916

Omtalt sted Øst-Europa

Språk Bokmål

Sider 251

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 1 0 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket