Hjelp, jeg har fått høyt blodtrykk

hva nå?

av (forfatter), Per Ole Iversen (forfatter), Nils Petter Thuesen (forfatter) og Kirsten Jensen Helgeland (illustratør).

Birkeland Publications 2007 Heftet

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Denne boken tar for seg hvordan du kan forebygge høyt blodtrykk ved endringer i livsstil og kosthold. Den gir også oversikt over hva høyt blodtrykk er, og avmystifiserer mye rundt denne diagnosen. Videre kan du lese om hvordan tilstanden blir oppdaget, diagnostisert og behandlet av leger, men også hva du kan gjøre på egen hånd. Med register.

Omtale fra forlaget

Denne boken beskriver viktigheten av forebyggende medisin for høyt blodtrykk. Boken bør stimulere både helsepersonell og befolkningen generelt til å fokusere sterkere på forebyggende tiltak for å fremme folkehelsen. Dette skriver sosial- og helsedirektør i sosial - og helsedirektoratet Bjørn - Inge Larsen, i forordet til boken Hjelp jeg har fått høyt blodtrykk - hva nå? Ny kunnskap viser at høyt blodtrykk, som er en av de aller største risikofaktorene for flere av våre store folkesykdommer, vil ramme nesten 90% av alle mennesker i løpet av livet. Endringer i livsstil og kosthold kan imidlertid i stor grad forhindre at dette skjer. Informasjon om hvordan du kan forebygge sykdommen har derfor fått en stor og viktig plass i boken. Du vil også få en god oversikt over hva høyt blodtrykk er, og avmystifiserer mye rundt denne diagnosen. Videre kan du lese om hvordan tilstanden blir oppdaget, diagnostisert og behandlet av leger, men også hva du kan gjøre på egen hånd (bl.a. kostholdstiltak, mye mosjon, vektreduksjon, røykekutt og forsiktig omgang med alkohol). Boken vil dermed gi hjelp til selvhjelp, og gi leseren en større innsikt og trygghet i det som skjer hos legen eller på sykehus. Boken har tre forfattere. Professor Rune Blomhoff, avdeling for ernæringsvitenskap, Universitetet i Oslo, har stor bakgrunn innen internasjonal ernæringsforskning. Han har i mange år vært medlem av Nasjonalt råd for ernæring, og har arbeidet med nasjonale anbefalinger og kostråd. Professor Per Ole Iversen, avdeling for hematologi, Ullevål Universitetssykehus, og avdeling for ernæringsvitenskap, Universitetet i Oslo, har et hovedansvar for utdanning innen klinisk ernæring ved Universitetet i Oslo og har klinisk og forskningsmessig erfaring innen blodtrykksforskningen. Journalist Nils Petter Thuesen har skrevet mange bøker om populærvitenskapelige temaer, og fikk selv sjokkmeldingen om diagnosen høyt blodtrykk og hjertesvikt.

Bokdetaljer

Forlag Birkeland Publications

Utgivelsesår 2007

Format Heftet

ISBN13 9788299742313

EAN 9788299742313

Språk Bokmål

Sider 144

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

1 bokelsker følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket