Historien om Rosenborg ballklub

1917-2007

av (forfatter).

Tapir akademisk forlag 2007 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (1 terningkast.)

4 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boka lar deg bli kjent med Rosenborgs grunnleggere og andre som preget klubben i åra fram mot gjennombruddet i 1960. Deretter følger den Kåre Rønnes, Nils Arne Eggen og Odd Iversen gjennom 60-tallet, og gir et innblikk i nestenulykkene på 70-tallet, og det optimistiske 80-tallet da bl.a. Sverre Brandhaug var en viktig person i klubben. Til slutt beskriver boka den seiersrekka som starta med Nils Arne Eggens hjemkomst i 1988.

Omtale fra forlaget

- Hva skal klubben hete? - Odd, foreslo Gunnar. Ingen protesterte. - Enstemmig vedtatt! Det var tidlig på kvelden den 19. mai 1917, og de tolv kameratene fra Rosenborg hadde nettopp stiftet sin egen fotballklubb. Selv om de satt i le for vindkastene over Rosenborgsletta, var det bare syv grader i lufta, og guttene var dårlig kledd. Kanskje var det derfor kasserer Karl fikk vedtatt en så stiv kontingent - 25 øre pr. uke. Ti år senere ble klubben tatt opp i fotballkretsen og måtte skifte navn. Navnet ga seg i grunnen selv: Rosenborg Ballklub. I Historien om Rosenborg Ballklub 1917-2007 blir du nærmere kjent med både grunnleggerne av klubben, og andre som preget Rosenborg i tiårene fram mot gjennombruddet i 1960. Deretter følger vi Kåre Rønnes, Nils Arne Eggen og Odd Iversen gjennom det heftige 60-tallet, vi får et innblikk i nestenulykkene på 70-tallet, og det optimistiske 80-tallet, da Sverre Brandhaug regjerte på gressmatta på Lerkendal. Og ikke minst; den vanvittige seiersgaloppen som startet med Nils Arnes hjemkomst i 1988. De eventyrlige resultatene, og ikke minst klubbkulturen, har vært viktig inspirasjon for andre klubber, både i Norge og internasjonalt. Geir Svardal (f. 1959) har jobbet som journalist i Arbeider-Avisa, Dagbladet og Adresseavisen. Han har bakgrunn som sportsreporter, og har i de senere årene jobbet med nyheter og utenriksstoff samt vært vaktsjef i Adresseavisen. Han har vært avisas korrespondent i London, og han er forfatteren bak boka I Rosenborg hus, som ble utgitt i 1997.

Bokdetaljer

Forlag Tapir akademisk forlag

Utgivelsesår 2007

Format Innbundet

ISBN13 9788251921886

EAN 9788251921886

Omtalt tid 2000-2009 1900-tallet

Omtalt sted Trondheim

Språk Bokmål

Sider 288

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 1 0 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

4 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket