Historie Vg3 begynner med opplysningstiden, den amerikanske og franske revolusjon og Norge i 1814. Fram til 1945 er verdens- og norgeshistorien integrert. Verdenshistorien gir bakgrunn for det som skjer i Norge. Etter kapitlene om den kalde krigen og Europa etter 1945 har Norge et eget sammenhengende kapittel: Norge fra gjenreisning til oljerikdom. I de tre siste kapitlene er det laget vekt på nyere utenomeuropeisk historie. De 15 kunnskapsmålene i læreplanen er fordelt på 13 kapitler, og en kronologisk tilnærming gir sammenheng. Hvert kapittel avsluttes med repetisjonsspørsmål, kilder og arbeidsoppgaver. Som fordypning i et utenomeuropeisk land etter 1900, kan brukerne velge Japan, Kina eller India. Siste kapittel tar opp avkolonisering med hovedvekt på land i Afrika. Lokalhistoriske spørsmål dekkes gjennom kilder og oppgaver. Hvordan uttrykk innenfor musikk, bildekunst og arkitektur henger sammen med utviklingen på andre samfunnsområder, dekkes i utvalgte kapitler. Lyd, billedmateriale og utfyllende oppgaver er på læreverkets nettsted.
Forlag Cappelen
Utgivelsesår 2008
ISBN13 9788202275150
EAN 9788202275150
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket4 bokelskere følger dette verket.