Denne boken dekker tre hovedtemaer innenfor voksnes læring.
Del 1 handler om hvordan praksisfeltet har vokst fram gjennom 200 år, og boken følger feltet fram til selve profesjonaliseringen av voksnes læring.
Del 2 dreier seg om det teoretiske kunnskapsgrunnlaget og filosofiske fundamentet for feltet og belyser vitenskapeliggjøringen av voksnes læring.
Del 3 tar opp utdanningspolitikken og viser hvordan voksnes læring ble innlemmet i strategiene for samfunnets kunnskaps- og kompetanseutvikling. Dette handler om institusjonaliseringen av voksnes læring.
Alle delene setter utviklingen av voksnes læring inn i et internasjonalt perspektiv. Til sammen presenterer de mange kapitlene i boken sentrale elementer i kunnskapsgrunnlaget for voksnes læring.
Sigvart Tøsse er dr.philos., forsker og siden 2008 leder for Institutt for voksnes læring og rådgivningsvitenskap, NTNU. I denne boken presenterer han resultatene fra mange års forskning og undervisning innenfor folkeopplysning og voksnes læring
Forlag Tapir akademisk forlag
Utgivelsesår 2011