Historie og filosofi 1 følger læreplanen fra oldtid og myter til nyere tid og kritisk tenkning. Hvert hovedområde i læreplanen er et eget kapittel. Historie og filosofi 1 dekker læreplanens kompetansemål i programfagets del 1: · Oldtid og myter · Antikken og samtalen · Middelalder og kildebruk · Renessanse og forklaring · Opplysningstid og perspektiver · Nyere tid og kritisk tenkning
Utgivelsesår 2008
ISBN13 9788202276874
EAN 9788202276874
Jeg bruker denne boka i programfaget historie og filosofi 1. Det er mye god informasjon i boka, og jeg har ikke noe å si på kvaliteten sånn sett. Det jeg vil kommentere på er hvor elendig upassende den er for 18 åringer som kun har lyst til å lære seg pensum og få god karakter i faget. Det kommer aldri en god kort innledning på delkapitlene, så man må lese 3-4 sider før man forstår hva det i det hele tatt er snakk om, noe som er utrolig frustrerende når man før en prøve bare tenker "men hva er Hellenisme egentlig??". Jeg sitter ofte sånn før prøver, fordi det i begynnelsen av delkapittelet ikke blir forklart.
Hvis du vurderer å ta Historie og Filosofi 1; se på boka først. Les de første sidene, les noen sider i begynnelsen av et annet kapittel og spør deg selv "Vil jeg bruke et år på over 400 sider med dette?"
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket7 bokelskere følger dette verket.