Hip hop Amerika

av (forfatter) og Jonas Bjørnebye (oversetter).

Kontur 2009 Heftet

5 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boken tar for seg hip hop kulturen i Amerika fra 1970-årene til slutten av 1990-årene. Den ser spesielt på hvordan reklamebransjen, blader, MTV, motehus og øl- og mineralvannsprodusenter har brukt hip hop som en måte å nå ungdommen på. Har litteraturliste og personregister.

Omtale fra forlaget

Klassikeren Hip hop Amerika gir et innblikk hvordan hiphopens estetikk ble skapt og forvandlet, og hvordan den påvirket Amerika (og verden) gjennom de tre siste tiårene av det 20. århundre. Boken handler om den samfunnsomveltende kollisjonen som har funnet sted i løpet av de to siste tiårene mellom svart ungdomskultur og massemedia, om oppdagelsen (og kanskje kapringen) av svarte ungdommer som skapere og forbrukere. Inne i sitt fjerde tiår er hiphopens innflytelse allestedsnærværende. Hiphop har overlevd alle sine kritikere og har til og med overrasket sine mest trofaste tilhengere ved alltid å forandre seg, og ved å utvide publikumsbasen sin ved hver forandring. Sannheten er at hiphop - i alle sine mange uttrykk - har gjenspeilet (og internalisert) problemene i samfunnet vårt så til de grader at kulturen har vokst fra å være et rent minoritetsuttrykk til å bli en verdsatt del av storsamfunnet. Denne kulturen vi har gitt merkelappen hiphop har rett og slett vært i sentrum av svært mye, og troskapen til hiphopens sanne troende er ikke bare dyp - den ser ut til å være livsvarig.

OM FORFATTEREN Nelson George har skrevet ti bøker om afroamerikansk kultur og fire romaner. Han har mottatt to ASCAP-Deems Taylor priser, en Grammy, og to American Book Award priser fra The Before Columbus Foundation. Nelson George har skrevet for et mangfold av blader og han har skrevet og produsert en rekke TV-programmer samt to spillefilmer. I 2007 debuterte han som filmregissør med TV-filmen Life Support på HBO. Han ble født i Brooklyn, New York, hvor han fortsatt bor.

Bokdetaljer

Forlag Kontur

Utgivelsesår 2009

Format Heftet

ISBN13 9788299768764

EAN 9788299768764

Omtalt tid 1980-1989 1970-1979 1990-1999

Omtalt sted USA

Språk Bokmål

Sider 302

Utgave 2

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

5 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket

Du vil kanskje også like

  • "Veien" av Cormac McCarthy
  • "Prosessen" av Franz Kafka
Alle bokanbefalinger for dette verket