Hijab i Norge

trussel eller menneskerett?

av (redaktør).

Abstrakt 2004 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.00 (1 terningkast.)

4 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boka forklarer hva hijab og hijabbruk er og ikke er. Menneskerettighetene - religionsfrihet, vern mot diskriminering, ytringsfrihet og barns rettigheter - trekkes inn for å belyse grensene for myndighetenes handlingsrom. Bakgrunnen for boka er et seminar arrangert av Norsk senter for menneskerettigheter ved Universitetet i Oslo.

Omtale fra forlaget

Hijab. Et lite og eksotisk ord som har skapt stor debatt i Norge. Mange opplever dette muslimske tøystykket som en provokasjon og en trussel. Men hvem trues egentlig av hijaben? Kanskje det er mer treffende å tale om beskyttelse av kvinnen og kvinnefellesskapet, religionen eller minoriteten.
"Hijab i Norge" forklarer hva hijab og hijabbruk er og ikke er. Menneskerettighetene - religionsfrihet, vern mot diskriminering, ytringsfrihet og barns rettigheter - trekkes inn for å belyse grensene for myndighetenes handlingsrom.
Bakgrunnen for prosjektet er et seminar arrangert av Norsk senter for menneskerettigheter ved Universitetet i Oslo. Flere bidragsytere er trukket inn for å belyse hijaben/skautet som et mangfoldig og komplekst fenomen i samfunnet.
Blant artikkelforfatterne er noen av Norges fremste eksperter på området, fra fagmiljøer som antropologi, filosofi, pedagogikk, etnologi, sosiologi og rettsvitenskap. Stemmer fra den europeiske debatten er også med.
Norsk Folkemuseum og Internasjonalt Kultursenter og Museum er representert med utstillingen "Se meg som jeg er - muslimske kvinner forteller om sitt forhold til skaut/hijab".

Bokdetaljer

Forlag Abstrakt

Utgivelsesår 2004

Format Heftet

ISBN13 9788279351559

EAN 9788279351559

Språk Bokmål Nynorsk

Sider 274

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 0 1 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket