Hetset og hedret

Kenneth Brophys regnbueliv

Bodoni 2018 Heftet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Kenneth Brophy har vært en pionér, og hans livshistorie berører oss dypt. I tillegg til Kim Friele var han den første som sto åpent frem som homofil i hjembyen Bergen. I en tid da denne -seksuelle -orienteringen var forbundet med stor skam, lot han seg modig -intervjue med navn og bilde. Han sto på gater og torg med informasjon og ble spyttet på. Han gikk rakrygget i demonstrasjons--tog med paroler mot diskriminering. I 1970 startet han bergensavdelingen av Det Norske Forbundet av 1948 (DNF-48) og inspirerte andre homofile til å stå åpent frem.
Hans historie handler også om et barn og en ungdom som ble dårlig behandlet. Som ble sendt på barnehjem og skolehjem. Men som ble en fighter og homoaktivist, en engasjert fag-foreningsmann og politiker. Ikke minst er dette en beretning om en mann med mye humor, selvironi og stor omsorgsevne. Kenneth Brophys liv er kort og godt like fargerikt som regn-bueflagget han selv er så glad i.

Forlag Bodoni

Utgivelsesår 2018