Herrer

av (forfatter) og Hege Hammer (oversetter).

Gyldendal 2002 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.00 (1 terningkast.)

5 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Handlingen i denne romanen foregår på et offentlig herretoalett i London. Ezekiel Murphy, som er vestindisk immigrant og en meget skikkelig mann tidlig i førtiårene, begynner å arbeide som renholder på et stort offentlig toalett. Det største problemet i jobben er såkalt tilfeldig sex som foregår mellom ukjente menn inne i båsene. Presset av myndighetene til å rydde opp håper både Josiah og Jason, som jobber der fra før, at Ez kan hjelpe til. Men problemet har både moralske og økonomiske sider. Strengere regler kan føre til færre kunder og kanskje til oppsigelser. De blir tvunget til å betrakte sine egne holdninger og arbeidet med nye øyne. En munter og ukonvensjonell historie, realistisk og enkelt fortalt, som viser at menneskelighet er løsningen, også i de enkleste omgivelser.

Omtale fra forlaget

En liten, underholdende roman, selv om den handler om alvorlige ting som rase, sex, moral og klassetilhørighet, og selv om den foregår på et stort, offentlig herretoalett i London. En oppmuntrende historie. Ezekiel Murphy, som er jamaikansk immigrant i London og en meget skikkelig mann tidlig i førtiårene, begynner å arbeide som renholder på et stort offentlig toalett. Det største problemet på jobben er såkalt 'tilfeldig sex' som foregår mellom ukjente menn inne i båsene. Presset av myndighetene til å rydde opp håper både Josiah og Jason, de to jamaikanerne som jobber der fra før, at Ez kan hjelpe til. Ez, som er adventist, er sjokkert. Jason, som er rastafarianer, tror at slike ting foregår fordi alle hvite egentlig er korrupte. Sjefen Josiah er mer pragmatisk, og vil gjerne stoppe den ulovlige virksomheten. Men problemet har både moralske og økonomiske sider. Strengere regler kan føre til færre kunder og kanskje til oppsigelser. Men smått om senn kommer innflytelsen fra kvinnene deres inn i bildet, og de blir tvunget til å betrakte egne holdninger og arbeid med nye øyne. En modig, ukonvensjonell historie, realistisk og enkelt fortalt, som på en nydelig måte viser at menneskelighet er løsningen, også i de enkleste omgivelser.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2002

Format Innbundet

ISBN13 9788205302198

EAN 9788205302198

Omtalt sted London

Språk Bokmål

Sider 117

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 0 1 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Trekkoppfuglen" av Haruki Murakami
Alle bokanbefalinger for dette verket