Boka presenterer 17 klassiske tenkere innenfor hermeneutikkens virkefelt, og gir ei innføring til hermeneutikkens mest sentrale spørsmål, tekster og forfatterskap. Blant de tenkerne som blir presentert er: Schleiermacher, Heidegger, Gadamer, Habermas og Ricoeur. Med utgangspunkt i viktige spørsmål i samtiden, har boka som formål å fornye den hermeneutiske tradisjonens aktualitet. Et innledende essay fokuserer på hermeneutikkens mest sentrale anliggender, og argumenterer for dens aktualitet som tilnærmingsmåte innen humanvitenskapene, sett i lys av utfordringene en globalisert verden stiller oss overfor. Bokas målgruppe er i første rekke studenter innen litteratur og kulturfag; og andre som befatter seg med tekst og fortolkning. Har litteraturliste.
Forlag Spartacus
Utgivelsesår 2006
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket5 bokelskere følger dette verket.