Herde din far og din mor

valium og verdighet i eldreomsorgen

av (forfatter).

Koloritt 2007 Heftet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boken er en rapport fra eldreomsorgen, og beskriver hvordan institusjonslivet arter seg for mange brukere. Forfatteren forteller historier med både humor og ironi, men bak det hele ligger et alvorlig budskap til politikerne om å ta de eldre og eldreomsorgen på alvor.

Omtale fra forlaget

Kampen om sykehjemsplasser er knallhard. Man skal ha svært god helse for å makte en slik kraftanstrengelse som det er å få omsorg på sine gamle dager. Når man først er kommet inn, fortsetter kampen om å få et enerom og slippe å ligge i spy og egne og andres ekskrementer, høre snorkingen fra en naboseng og ropene om hjelp fra Gud fra en annen naboseng. I boken får vi avslørt supertrikset for å få enerom; gebisstrikset! Hvis man overlever det, fortsetter kampen for å få lov til å bli på sykehjemmet. Denne rapporten fra eldreomsorgen er skrevet av 84 år gamle Ruth Bjerkeli, og hun vet hva hun skriver om. Hun har opplevd det meste, hørt enda mer fra venner og bekjente og fastslår at det står mellom de to Ver - Valium eller Verdighet. Det blir mest det første. Her er mange gode historier, mye humor og ironi. Hun lever seg inn i de tusener av skjebner som blir rammet av eldreomsorgen. Hun tar også fatt i det forhold at ektepar ofte ikke får bo på samme rom og heller ikke på samme sykehjem. Hun spør; er noen redd for at de skal bedrive sex og formere seg? Om forfatteren: Ruth Bjerkeli er 84 år. Hun har skrevet denne rapporten fra eldreomsorgen, om hvordan institusjonslivet egentlig arter seg for mange brukere. Hun har all verdens kompetanse og kvalifikasjoner, etter å ha jobbet som hjelpepleier i over 30 år ved institusjoner både i Nord-Norge og Sør-Norge. Hun har vært formann i husmorlag og tatt kurs i Sivilforsvaret. Hun sier: "Boken har jeg skrevet for å vise min beundring for politikerne. Tenk at de i alle år har klart å love så mye godt til hjelpetrengende gamle, og ennå ikke kommet lenger. Det er grunn til å være både opprørt og mer til. Når gamle får uverdig behandling, skulle det ikke være nødvendig å bruke år på å reagere. Håper politikerne leser boken, får fortgang i bygging av flere plasser og sørger for flere ansatte. Kanskje rekker jeg en plass i senilavdelingen før det er for sent. Men det blir vel for sent - og da har de jo spart den plassen!"

Bokdetaljer

Forlag Koloritt

Utgivelsesår 2007

Format Heftet

ISBN13 9788292395400

EAN 9788292395400

Språk Bokmål

Sider 120

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket