I triologien Solgudens autostrada søker forfatteren å trekke linjer mellom vitenskapen og Bibelen i jakten på menneskehetens opprinnelse. Han ser på funn og fakta fra en rekke vitenskaper, og hevder at det fantes en avansert, havseilende sivilisasjon som kjente jordens mål og jaktet på Herakles' gylne epler, de kostbare metallene som har gitt navn til kobberalderen (4500-3300 f. Kr) og bronsealderen (3300-1200 f. Kr.)
Forlag Hermon
Utgivelsesår 2001
ISBN13 9788273419255
EAN 9788273419255
Språk Norsk bokmål
Herakls gylne epler er i bunn og grunn en bok for de spesielt interesserte. For min del ble leseopplevelsen litt ujevn. Boken har absolutt sine fascinerende partier, særlig når Edvardsen beskriver oldtidens havseilere og hvordan mennesker i det vi gjerne kaller «primitiv» tid faktisk kunne krysse verdenshavene. Han viser til imponerende matematiske beregninger og presis kunnskap som virker nesten ufattelig avansert sett med moderne øyne. Videre gir han et spennende innblikk i ulike oldtidssivilisasjoner, kontakten mellom dem og hvordan havstrømmene fungerte som naturlige ferdselsårer mellom kontinenter – med blant annet Thor Heyerdahls ekspedisjoner som bakteppe.
Et annet interessant aspekt er hvordan Edvardsen kobler arkeologiske funn til Bibelens troverdighet. Han tar oss gjennom skapelsen, syndefloden og hendelsene ved Babels tårn, og skildrer hvordan både guder og mennesker i oldtidens tradisjoner har sine røtter i de åtte som overlevde flommen. Han peker også på liknende nedtegnelser og legender fra mange kulturer verden over, som gjenkjenner de samme fortellingene. Her ligger det mye stoff som pirrer nysgjerrigheten.
Samtidig har boken sine klare svakheter. Den kan bli langdryg, og Edvardsen ser ut til å forutsette at leseren forstår stoffet like godt som han selv. Kunnskapen hans er det liten tvil om, men fremstillingen blir tidvis uklar og går over hodet på leseren. Flere steder sitter man igjen og lurer på hvem det egentlig siktes til, eller hva et poeng betyr, uten at bakgrunn eller sammenheng forklares. Mye av matematikk- og tallmaterialet gjør også at man av og til faller av, selv om tråden som regel kan tas opp igjen.
Et annet gjentakende trekk er løftet om at «vi skal komme tilbake til dette senere i boken». Det sies så ofte at man blir litt usikker på om det faktisk skjer. Det er tydelig at Edvardsen har mye på hjertet – noe også bind 2 og 3 vitner om.
Alt i alt en bok med mye spennende innhold, men ikke alltid like godt formidlet.
Fra begynnelsen til i dag
17. mars 1960 mottok Aril Edvardsen kallet fra Gud, som ble retningsgivende for hele hans begivenhetsrike liv og tjeneste: "Din livsgjerning skal være verdensvid evangelisering til unådde folkeslag". Samme året startet Aril opp arbeidet med innfødte evangelister ut fra tanken om at ”du kommer aldri nærmere de unådde enn gjennom en innfødt evangelist”. Gjennom årene er titalls tusen mennesker vunnet for evigheten, og tusener av lokale menigheter blitt grunnlagt.
For mer fyldig informasjon, les boken: "Fra Sarons Dal til jordens ender".
Kilde: http://tbve.no/om-oss/historie
Fyldig omtale på: http://no.wikipedia.org/wiki/Aril_Edvardsen
Kjøp den hos: http://www.haugenbok.no/resverk.cfm?st=free&q=Fra%20Sarons%20Dal%20til%20jordens%20ender&p=1&r=1&cid=150904