Helt på viddene er Eivind Eidslotts skråblikk på fjell, friluftsliv og en såkalt aktiv fritid– og er på mange måter en oppfølger til boka Helt Ute (2014).
Eivind Eidslott (f. 1976) har vært en av Norges fremste journalister og forfattere innen friluftsliv siden han startet skimagasinet Fri Flyt i 1998. Eidslott har gitt ut en rekke bøker og skriver fast for Fjell & Vidde, Fri Flyt og Norrøna Magazine. Han leder også den populære podkasten Utestemmer for Den Norske Turistforening.
Forfatteren introduserer selv Helt på viddene med følgende advarsel:
Denne boka bør kun leses hvis du befinner deg
a) på en ubetjent turistforeningshytte
b) på en selvbetjent turistforeningshytte, eller
c) på en betjent turistforeningshytte, og kortstokken mangler flere viktige kort, og ingen finner terningen til Ludospillet, og det har blåst opp til stiv kuling med liten storm i kastene utenfor de smårutete vinduene, og du må gå flere hundre meter vestover – opp til den store steinen – for å få mobildekning.
Forlag Fri flyt
Utgivelsesår 2024