Boka beskriver dagens helsetjeneste i en sosialpolitisk sammenheng. Forfatteren gjennomgår velferdsstatens oppbygging, målsetting og historie og analyserer de mest sentrale helsepolitiske temaene. Boka tar for seg helsesektorens tre nivåer: brukernivået, tjenestenivået og styringsnivået, og forholdet mellom dem. Ut fra disse synsvinklene gir forfatteren en til dels kritisk analyse av dagens helsetjeneste. Han påpeker at den preges både av oppdeling og spesialisering, og av en streben etter samordning og helhetstenkning. Forfatteren gjennomgår hvilke muligheter enkeltpersoner og grupper har til å påvirke utformingen av helsepolitikken og drøfter også muligheter og begrensninger for offentlig styring. Videre beskrives velferdsstatens utfordringer i en tid med omfattende endringer. Utfordringene gjelder både den økonomiske og den demografiske utviklingen, internasjonaliseringen samt de mange og store forventningene både hos brukere av helsetjenesten og de profesjonene som arbeider innenfor helsetjenesten.
Forlag Gyldendal akademisk
Utgivelsesår 2002
ISBN13 9788205299092
EAN 9788205299092
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket3 bokelskere følger dette verket.