Aldri har vi brukt så store ressurser på behandling av sykdom og skader, men vi har likevel aldri følt oss så syke som nå. Vi kan ikke behandle oss til god folkehelse, og helseopplysning blir et viktig og nødvendig virkemiddel til å fremme helse og forebygge sykdom. Boken tar for seg alle sider ved helseopplysning, hvordan vi når frem med slik opplysning og hvordan innsikt blir omsatt i atferdsendring. Forfatterne er allmennpraktikere, og målgruppen for boken er først og fremst helsepersonell og studenter ved ulike helsefagutdanninger, men også lærere, journalister og politikere.
Forlag Tano Aschehoug
Utgivelsesår 1990