Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Denne boken handler om helsevesenets dilemmaer og medisinsk etikk. Den er delt inn i tre deler hvor første del tar for seg prioritering, andre del handler om enkeltbeslutninger og siste del drøfter legens roller og hvordan samfunnet kontrollerer disse. Boken er beregnet på leger, medisinstudenter og andre helsearbeidere. Med litteraturliste og stikkordregister.
Omtale fra forlaget
Dette er en bok i grensesonen mellom medisin, etikk og samfunn. Temaet er helsevesenets dilemmaer og medisinsk etikk. Etter 35 år som ledende sykehuslege ved et av landets største sykehus, ønsket Knut Rasmussen å belyse denne grensesonen. Han beskriver, fra sitt ståsted, hvordan tankegangen til de som styrer fremtrer, hvordan kritikerne av helsevesenet fortoner seg for den som arbeider der, og han prøver også å beskrive sin egen gruppe, legene, med et kritisk blikk. Boken er bevisst holdt i en mer personlig stil enn det som er vanlig i fagbøker. For forfatteren har dette vært både viktig og riktig, fordi etikk er et svært personlig tema. Er man ikke villig til å gi av seg selv nytter det ikke å diskutere etiske problemstillinger, hevder Rasmusssen i innledningskapitlet. Boken er delt i tre deler. Den første og tyngste delen er viet prioritering, det dominerende og underliggende etiske problem i dagens helsevesen. Andre del handler om enkeltbeslutninger, med egne kapitler om gamle og døende pasienter. I siste del drøftes legens roller og hvordan samfunnet kontrollerer disse.
Forlag Universitetsforlaget
Utgivelsesår 2010
Format Heftet
ISBN13 9788215015729
EAN 9788215015729
Språk Bokmål
Sider 195
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket2 bokelskere følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verket