Helse og helhet

etiske og tverrfaglige perspektiver på helsefaglig teori og praksis

av (redaktør), Jan Kåre Hummelvoll (redaktør) og Hans Magnus Solli (redaktør).

Unipub forlag 2007 Heftet

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boka hos ark.no

Denne boken er ment som et supplement og støtte i studier av helse- og omsorgsetikk i Skandinavia. Helsefaglig teori og praksis belyses i ulike perspektiv med bidrag fra sykepleievitenskapelig, teologisk, filosofisk, religionsvitenskapelig, psykologisk, sosialantropologisk og samfunnsmedisinsk hold. Særlig settes fokus på etiske problemstillinger som melder seg innenfor det helsefaglige området: - Hvordan finne balansen mellom dydsbasert og prinsippbasert etikk i helsetjenesten? - Hvilke etiske problemstillinger melder seg i forbindelse med bruk av informasjons- og kommunikasjonsteknologi i eldreomsorgen? - Hvordan kan man på best mulig måte løse de kommunikasjonsmessige problemene som oppstår når flerkulturaliteten er et faktum også innen helsefaglig sektor? - Hvilke utfordringer melder seg i møtet mellom muslimer og helsevesenet? Bidragene er strukturert i tre deler hvor første del behandler et knippe etiske, filosofiske og teologiske grunnlagsspørsmål med relevans for den helseetiske refleksjonen. Andre del gir et innblikk i helseetikken som en viktig del av områdeetikken, mens siste del reflekterer et sosialantropologisk, religionsvitenskapelig og missiologisk perspektiv på helsefaglig teori og praksis. Boken vil egne seg godt som et supplement for studenter innen helsefaglig sektor. Sykepleiere, sosialarbeidere, leger, og psykologer er blant de yrkesgruppene som boken henvender seg direkte til. Samtidig gjør den tverrfaglige tilnærmingen boken aktuell også for andre personer med interesse for helseetikk.

Forlag Unipub forlag

Utgivelsesår 2007

Språk Flerspråklig

1 bokelsker følger dette verket.