Boka handler om Torkel Ravndal som dreiv med styrkeløft og etterhvert fikk en karriere som muskelmann. Den forteller om hvordan han reiste land og strand rundt med et eget show i 40 år.
Torkel Ravndal var en kjempe og en av verdens sterkeste menn på 70-tallet. Torkel, som opprinnelig var fra Rogaland, sørget for at rekordene falt som fluer da karrieren tok av i 1969. Ingen i verden kunne måle seg med ham i markløft, hvor han offisielt løftet 375 kilo og uoffisielt litt over 400 kilo! Jærbuen var en ener, en showmann av dimensjoner, og svært populær. Ved siden av å være en av verdens sterkeste menn, sjarmerte han det norske folk med sin humoristiske væremåte, spennende personlighet og lune blikk. Han dro land og strand rundt med eget show i hele 40 år! Folk gikk rett og slett mann av huse for å oppleve Torkels kolossale styrke. Det er nesten ikke et sted i Norge som ikke har fått besøk av Torkel. For generasjoner ble han her i landet selve symbolet på styrke, og rundt om i det langstrakte land sitter mennesker og savner denne legenden. Denne boken tar for seg høydepunktene i legenden Torkel Ravndals liv.
Forlag Norske bøker
Utgivelsesår 2005