Hei! B1

Tekstbok : norsk for voksne innvandrere

av (forfatter) og Aleksander Andersen (foto).

Cappelen Damm 2019 Heftet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Hei! B1 Tekstbok er variert og spennende. Tekstene er skrevet for å engasjere leserne samtidig som de lærer nye ord og uttrykks-måter. Det er utfordrende å lære et nytt språk i voksen alder. Med tema som engasjerer og personlige historier fra virkeligheten, skapes det nærhet til lærestoffet og gjør det mer interessant og tilgjengelig. Hei! B1 tilfredsstiller kravene i læreplan for norsk og samfunnskunnskap for voksne innvandrere, nivå B1. Hei! B1 Tekstbok har tekster som engasjerer. Her får deltakere med norsk som andrespråk jobbe med tekster i ulike sjangre, som for eksempel: faktatekster med tabeller, skjønnlitterære tekster, personlige fortellinger, kronikker og dialoger. Dialogene har dagligdags tale og ligger tett på slik folk faktisk snakker. I tillegg til personer fra virkeligheten har Hei! B1 Tekstbok en hovedperson som leserne følger. Hovedpersonen tar opp tema og problemstillinger som mange kan kjenne seg igjen i, samtidig som hun utfordrer leseren til å reflektere over egne meninger og holdninger. Hovedpersonen har norsk mor og utenlandsk far, og gjennom henne kommer deltakerne tett innpå en typisk norsk familie som utvider begrepet «å være norsk». Med Hei! B1 får deltakerne mulighet til å knytte egne erfaringer til lærestoffet, og det legges til rette for samtale og refleksjon. Deltakerne får trening i å lese ulike tekster, og boka har foto og illustrasjoner som visualiserer og understreker tema og stemninger i innholdet. Eksempler på noen tema som tas opp i Hei! B1 Tekstbok: miljøvennlig livsstil, fordommer og fremmedfrykt, nettvett og digital mobbing, vold i nære relasjoner, ytringsfrihet, skoletilbud for voksne, menneskerettigheter, nettverk og jobbmuligheter, likeverd og likestilling og frivillighet.

Utgivelsesår 2019

ISBN13 9788202554002