Boka inneheld 60 dramatiske historier om 78 utvalde forlis, frå Selje og Stad i nord til Gulen i sør. Her er forlis frå kring 1800 til 1989, både med enkle færingar og seglskip, dampbåtar og motorbåtar. Her er fiskebåtar, fraktebåtar, passasjerbåtar, krigsskip og ein oljetankar.
Om tragediar langs kysten frå Gulen til Stadt, og om heltane som sette livet på spel for å redde medmenneske i havsnaud. .Havet tok. inneheld 60 dramatiske historier om 78 utvalde forlis. Vi får eit innblikk i korleis menneske vart merkte av desse hedingane. Her er forlis frå kring 1800 til 1989, både med enkle færignar og seglskip, dampbåtar og motorbåtar. Her er fiskebåtar, fraktebåtar, passasjerbåtar, krigsskip og ein oljetankar. I desse forlisa har kring 500 menneske mista livet, i tillegg til dei minst 109 som fall i Måløy-raidet, både på land og sjø. Andre kjende krigsforlis er også med, m.a. hurtigruta .Sanct Svithun.. Boka er rikt illustrert med gamle og nye foto, av desse mange originalfoto frå forlisa.
Forlag Selja forl.
Utgivelsesår 2003