Harpunen i hjertet

av (forfatter).

Aschehoug 2000 Innbundet

3 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Romanen handler om Paul Langes jakt på faren, en fjern og flyktig skikkelse som sønnen etter førti år finner i havnebyen Valparaiso i Chile med hjelp av Frelsesarméen. Men alt faren etterlater seg er en grønn lerretskoffert med en marineuniform og en bunke håndskrevne dagboksnotater. Gjennom dagboksnotatene finner han ikke bare tilbake til faren, men også til moren som han heller aldri har levd sammen med. I spenningsfeltet mellom fortid og nåtid konfronteres han med problemene og paradoksene rundt familieliv og identitet. Farens fortid som hvalfanger og norsk vågehvalfangst i nåtid, gir Paul Langes liv en helt ny retning, når han får jobb på kystvaktskipet Nornen.

Omtale fra forlaget

Harpuner i hjertet er en roman om Paul Langs jakt på faren, en fjern og flyktig skikkelse som sønnen etter førti år finner i havnebyen Valparaiso i Chile med hjelp av Frelsearméen. Men alt faren etterlater er en grønn lerretskoffert med en marineuniform og en bunke håndskrevne dagboksnotater. Fridtjof Langs liv viser seg å være en broget vev satt sammen av en ensom barndom i hvalfangerbyen Larvik, hvalfangst i Antarktisk, fascinerende kjærlighetshistorier, en tilværelse som marineoffiser i London under krigen og et omflakkende liv i Sør-Amerika.
Gjennom dagboksnotatene finner Paul Lang ikke bare tilbake til faren, men også til moren som han heller aldri har levd sammen med. I spenningsfeltet mellom fortid og nåtid konfronteres han med problemene og paradoksene rundt familieliv og individuell identitet, og Paul Lang får sanne Nietzsches ord om at erkjennelse ikke ville hatt sin tiltrekningskraft om ikke så mye skam måtte overvinnes på erkjennelsens vei. Paul Lange litterære møte med faren tar en dramatisk vending da hans jobb som skipssjef på kystvaktskipet Normen bringer ham i direkte konfrontasjon med amerikanske hvalfangstmotstandere. Farens fortid som hvalfanger og norsk vågehvalfangst i nåtid møtes på fangstfeltene rundt Jan Mayen og gir kystvaktoffiseren Paul Langs liv en helt ny retning.

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2000

Format Innbundet

ISBN13 9788203183607

EAN 9788203183607

Omtalt sted Sør-Amerika

Språk Bokmål

Sider 261

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket