Hardingfela

felemakerne og instrumentets utvikling

av (forfatter).

Tapir akademisk forlag 2009 Heftet

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

I denne boken møter vi felemakerne i Hardanger på 1700-tallet, som drev felebygging på et høyt nivå og skapte ei hardingfele som ble svært populær over store områder. Utviklingen av den moderne hardingfela i Telemark på 1800-tallet står også sentralt. Boken presenterer videre eldre feler og felemakere i en rekke norske bygder, og vi får en grundig gjennomgang av hardingfeledekoren. Diskusjonen omkring dateringen av Jaastad.fela fra 1651 er også viet stor plass. Forfatteren bygger på resultatene av innsamlings- og registreringsarbeidet i Hardingfeleprosjektet, og presenterer ny kunnskap om hardingfelas historie og utvikling frem til ca 1900. Har litteraturliste.

Omtale fra forlaget

I denne boken møter vi felemakerne i Hardanger på 1700-tallet, som drev felebygging på et høyt nivå og skapte ei hardingfele som ble svært populær over store områder. Sentralt står også utviklingen av den moderne, fullvoksne hardingfela i Telemark på 1800-tallet, hvor felemakerne i Helland- og Steintjønndalenfamilien i Bø spilte en viktig rolle. Boken presenterer eldre feler og felemakere i en rekke norske bygder, og vi får for første gang en grundig gjennomgang av den vakre og varierte hardingfeledekoren. Diskusjonen rundt dateringen av Jaastad-fela (1651) er også viet stor plass.
Forfatteren bygger på resultatene av det omfattende innsamlings- og registreringsarbeidet i Hardingfeleprosjektet. Boken inneholder ny kunnskap om hardingfelas historie og utvikling fram til ca. 1900. Vi får også kjennskap til de personene som har bidratt sterkest til denne utviklingen.
Bjørn Aksdal er seniorforsker og fagansvarlig for musikk ved Norsk senter for folkemusikk og folkedans i Trondheim, og ledet Hardingfeleprosjektet på 1990-tallet. Han har tidligere skrevet en rekke bøker og artikler om norsk og internasjonal folkemusikk og om musikkinstrumenter.

Bokdetaljer

Forlag Tapir akademisk forlag

Utgivelsesår 2009

Format Heftet

ISBN13 9788251924023

EAN 9788251924023

Omtalt sted Norge

Språk Bokmål

Sider 246

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

1 bokelsker følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket