Handling og forestilling - forestilling om handling

Jacob Levy Morenos teaterekspresjonisme og sosiatri

av (forfatter) og Børge Kristoffersen (forfatter).

Tapir akademisk forlag 2011 Heftet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boka tar for seg psykiateren Jacob Levy Morenos, 1889-1974, teorier om teaterekspresjonisme og sosiatri. Han mente at et sunt, dynamisk samfunn skiftet mellom å trygge sine former og å slippe til spontanitet, grenseoverskridende handlinger og kreativitet. Boka henvender seg til studenter og praktikere av Morenos former, men også til kunstnere, pedagoger, veiledere, behandlere og forskere som er interessert i aksjonsmetodikk og estetiske uttrykksformer i ulike sosiale og kunnskapsmessige sammenhenger.

Omtale fra forlaget

Hvordan kan vi forstå lek, dramatisering og teater innen så ulike områder som utdanning, konfliktløsning og behandling? I kjølvannet av modernismen lanserte Jacob Levy Moreno (1889-1974) ulike "frihetsteknikker" (spontanitetstrening, psykodrama, sosiodrama og sosiometri). Moreno mente at et sunt, dynamisk samfunn skiftet mellom å trygge sine former og å slippe til spontanitet, grenseoverskridende handlinger og kreativitet. Den lekfulle framstillingen og konstruksjonen av liv og erfaring ved hjelp av fiksjonen, ble for Moreno en nødvendig "metode" for skapende handlinger.
Boka henvender seg til studenter og praktikere av Morenos former, men også til kunstnere, pedagoger, veiledere, behandlere og forskere som er interessert i aksjonsmetodikk og estetiske uttrykksformer i ulike sosiale og kunnskapsmessige sammenhenger.
Bjørn Rasmussen er professor i drama og teater ved NTNU, Institutt for kunst- og medievitenskap. Han er kunstpedagog, forsker og psykodramatiker og arbeider med teatrets vitens- og danningspotensial, særlig med arven fra modernismen.
Børge Kristoffersen er førstelektor ved Dronning Mauds Minne Høgskole for førskolelærerutdanning. Han er kunstpedagog, psykodramatiker og konsulent i teambygging og konflikthåndtering. Han har arbeidet i mange år som lærer i psykodramatikerutdanningen i Sverige og Norge

Bokdetaljer

Forlag Tapir akademisk forlag

Utgivelsesår 2011

Format Heftet

ISBN13 9788251927802

EAN 9788251927802

Omtalt person Jacob Levy Moreno

Språk Bokmål

Sider 223

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket