Denna helt omarbetade bok beskriver 390 natur- och gästhamnar i Stockholms skärgård, från Arholma i norr till Landsort i söder, och den är den mest kompletta hamnguide över Stockholms skärgård som framställts. Varje hamn presenteras med en helt nymätt Hamnguidekarta från Hydrographica, en helikopterbild, en beskrivande text och en faktaruta.
I de storskaliga Hamnguidekartorna hittar du 2- och 3-meters djupkurvor, fler djupangivelser och grundmarkeringar än i vanliga sjökort samt svajankringsplatser och ringbultar med mera. Dessutom har vi markerat var både segel- och motorbåtar kan förtöja och var enbart motorbåtar/mindre båtar kan förtöja. Hamnguidekartorna för Gästhamnar presenteras på samma sätt som naturhamnar med djupkurvor och annan nautisk information. I tillägg redovisas vid vilka bryggor som gästplatser finns och vilket förtöjningssätt som rekommenderas. Det finns också information om serviceutbudet i hamnen. Alla Hamnguidekartor har höjdkurvor och terrängskuggning för att ge en så bra bild av hamnen som möjligt.
Markeringarna i helikopterbilderna ger dig en snabb översikt över varje hamn, med dess atmosfär, faciliteter, faror och förtöjningsmöjligheter. Stenar och grund att tänka på är speciellt markerade i bilderna.
Detta är den bästa och mest kompletta Hamnguiden över Stockholms skärgård någonsin!
Forlag Hydrographica Skagerrak forlag
Utgivelsesår 2016