Haldens historie

bind I

1665-1826

av (forfatter), Jørn Bøhmer Olsen (illustratør) og Stein Johnsen (illustratør).

Ask 2016 Innbundet

2 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra forlaget

Haldens historie 1665-1826, bind l

Hva er det med historien som gjør at så mange interesserer seg for den, studerer, leser og skriver om den? Kanskje finner du noe av svaret ved å bli med forfatteren, Sven G. Eliassen, på en reise inn i Haldens rike og spennende historie.

I denne boka tar han for seg menneskenes liv i Halden, Fredrikshald, Berg og Idd fra Halden fikk byprivilegier i 1665 og fram til den store bybrannen i 1826. Vi blir med på oppturer og nedturer, lidelser og gleder og næringers vekst og fall. Han viser oss utviklingen innen skole og helsevesen, byens bebyggelse og borgernes engasjement, bondekultur og storgårder, kunstnernes oppdagelse av Fredrikshald og mentalitet, makt og moral. Dette gjør han på en levende og inspirerende måte.

Boka er gjennomillustrert med gamle og nye bilder. Fredrikshald og distriktet rundt byen var i tidligere tider som en magnet på tilreisende malere, håndverkere og kunstnere. Mange av deres arbeider er bevart, og det har gitt oss en rik kulturarv. Jørn Bøhmer Olsen og Stein Johnsen binder nåtid og fortid sammen, med sine bilder av bygninger, gårder, miljøer og steder som har sin opprinnelse i vårt historiske landskap langt tilbake i tid, ja fra før fotografiet var oppfunnet. I et naturlig samspill med bokas historiske handling viser de vår tids vakre, skiftende og spennende omgivelser, på samme måte som de historiske kunstnerne gjorde det i sin tid.

Bokdetaljer

Forlag Ask

Utgivelsesår 2016

Format Innbundet

ISBN13 9788292221228

EAN 9788292221228

Omtalt tid 1800-tallet 1700-tallet 1600-tallet

Omtalt sted Halden

Språk Bokmål

Sider 509

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket