Habermas

kritiske lesninger

av (redaktør) og Gunnar C. Aakvaag (redaktør).

Pax 2007 Heftet

2 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Jürgen Habermas er en av vår tids mest betydelige filosofer, samfunnsforskere og intellektuelle. Denne boken presenterer en ny generasjon norske Habermas-fortolkere som har som målsetting å lese Habermas i et kritisk og fornyende perspektiv. Boken ønsker å føre leseren inn i et sentralt forfatterskap og kritisere det i lys av nyere samfunnsutvikling og forskning. Noen av temaene som berøres er religion, kunst, globalisering, rett og moral.

Omtale fra forlaget

Jürgen Habermas har siden slutten av 1960-tallet vært en sentral premissleverandør for akademisk og intellektuell debatt i Norge. I denne boka fortolker en ny generasjon akademikere Habermas i et kritisk og fornyende perspektiv. Boka er således også et forsøk på å bryte 68.erne monopol på å forvalte Habermas i den norske offentligheten. En kritisk lesning skal på en og samme tid føre leseren inn i forfatterens tanker, skape interesse for og debatt omkring disse, samt føre tankene et skritt videre gjennom å ta posisjonen opp til kritisk vurdering i lys av nyere forskning og samfunnsutvikling. To temaer går som røde tråder gjennom Habermas. forfatterskap, og preger bidragene i denne boken, nemlig tanken om .fornuftens demokratisering. og .demokratiets fornuft.. Fornuftens demokratisering fordi vi alle tilkjennes og avkreves en kommunikativ fornuft. Og demokratiets fornuft fordi kommunikasjon og .kraften i det bedre argument. er selve grunnpilaren i det moderne samfunnets demokratiske styresett. Odin Lysaker (f. 1976) og Gunnar Aakvaag (1972) er redaktører. Øvrige forfattere er: Ståle R.S. Finke (f. 1966), Kjersti Fjørtoft (f. 1966), Espen Hammer (f. 1966), Jan-Olav Henriksen (f. 1961), Cathrine Holst (f. 1974), Kjartan Koch Mikalsen (f. 1975), Arne Johan Vetlesen (f. 1960), Iver Ørstavik (f. 1965).

Bokdetaljer

Forlag Pax

Utgivelsesår 2007

Format Heftet

ISBN13 9788253030500

EAN 9788253030500

Omtalt sted Tyskland

Omtalt person Jürgen Habermas

Språk Bokmål

Sider 236

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

2 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket