Håp og livskvalitet

en utfordring for sykepleieren?

av (forfatter).

Gyldendal akademisk 2001 Heftet

4 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Forfatteren presenterer ulike definisjoner av håp og livskvalitet og drøfter måter å betrakte disse på i et livsløpsperspektiv. Boken går inn på flere metoder for å måle og kartlegge livskvalitet, og den har også eksempler fra klinisk praksis. Den er skrevet for sykepleierstudenter, andre helsefagutdanninger og for alle som møter alvorlig syke pasienter i sitt daglige arbeid. Har litteraturliste og stikkordregister.

Omtale fra forlaget

Livskvalitet er et begrep som har økende interesse i helsefagene. Stadig fler mennesker får kroniske sykdommer og spørsmål knyttet til livkvalitet blir reist i samfunnsdebatten i tilknytning til diskusjoner om økonomiske prioriteringer og fremskritt innen medisinsk teknologi. Håp og livskvalitet er fenomener som blir truet ved alvorlig sykdom og lidelse. Hvordan kan sykepleieren bidra til å styrke håp og livskvalitet i møte med pasienten? Forfatteren presenterer ulike definisjoner av håp og livskvalitet og drøfter ulike måter å betrakte håp og livskvalitet på i et livsløpsperspektiv. Boka gjør rede for ulike metoder for å måle og kartlegge livskvalitet og har eksempler fra klinisk praksis. Boka er viktig for sykepleiere og alle helsearbeidere som møter pasienter i ulike faser av sykdom og i ulike aldersgrupper.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal akademisk

Utgivelsesår 2001

Format Heftet

ISBN13 9788241711855

EAN 9788241711855

Språk Bokmål

Sider 126

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket