Håndbok i urtemedisin

urter til behandling av vanlige plager

av (forfatter) og Dagny Tande Lid (illustratør).

Noras Ark 2001 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.50 (2 terningkast.)

6 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

I denne boken får man en generell gjennomgang av de mest alminnelige medisinske urtene. Forfatteren går inn på anvendelsesområder, virkestoffer og bivirkninger. Bokens andre del er en oversikt over alminnelige lidelser, og hvordan urter kan brukes til lindring og helbredelse. Med urteregister etter latinske navn og litteraturliste.

Omtale fra forlaget

Håndbok i urtemedisin Visste du at: Ringblomst og solblom er gode å ha mot sår og blåmerker. Bringebærblader og ryllik er gode "kvinneurter". Ingefær er den fremste urten mot kvalme og reisesyke. Timian er en god hostestillende urt. Myggen ikke likte lavendel- eller tetreolje . og slett ikke hvitløk. Og er du vårslapp, prøv løvetann. Mange av våre vanligste urter er gode legeplanter, og har lange tradisjoner i folkemedisinen. Nå kommer de til heder og verdighet igjen, for stadig flere nordmenn tyr til urtemedisin ved små og store hverdagsplager. Brukt med forsiktighet og forstand er urtene en effektiv medisin. Nye urter kommer i handelen hele tiden, og det skjer mye spennende forskning innenfor urtemedisin. I denne nye og utvidete utgaven av Lill Granruds Håndbok i urtemedisin blir nye urter presentert. Her kan du lese om de vanligste urtene som er å få kjøpt i Norge i dag, hva de hjelper for, hvordan de brukes og hvor de fås kjøpt. I bokens andre del får du vite hvordan du kan behandle og forebygge en rekke vanlige plager og lidelser ved hjelp av urtemedisin.

Bokdetaljer

Forlag Noras Ark

Utgivelsesår 2001

Format Innbundet

ISBN13 9788279790129

EAN 9788279790129

Språk Bokmål

Sider 175

Utgave 2

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 1 0 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket