Boka skal gi oversiktlig og lett tilgjengelig informasjon om juridiske, økonomiske og tekniske sider ved det å kjøpe bolig, og vil bli et meget nyttig redskap for alle som har planer om å skaffe seg ny bolig. Det faglige innholdet i boka har sin bakgrunn i Forbrukerrådets erfaringer og ekspertise på boligspørsmål, og Norsk Byggforskningsinstitutt har bidradd med mesteparten av det tekniske stoffet i boka om boligers tilstand og beskrivelse av ulike materialer.
Forlag Universitetsforlaget
Utgivelsesår 1986