Haandbog for veiofficianter

en norsk veimesters rundreise til Storbritannia og enda lenger anno 1838

av (forfatter), Vest-Agder Fylkeskommune (utgiver) og Statens Vegvesen Vegdirektoratet (utgiver).

Commentum 2013 Innbundet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boka hos ark.no

I Norge omkring 1840 vendte en ny generasjon av politikere og fagfolk seg mot utlandet for å finne tekniske løsninger som kunne hjelpe til å modernisere næringslivet og den infrastrukturen for transport som hørte til. I 1838, da britiske fagfolk sto i spissen for en felles internasjonal, teknologisk kultur, reiste konstituert veimester i Agder, Georg Daniel Barth Johnson (1794-1872), på Kongens oppdrag til Storbritannia og landene omkring Nordsjøen for å studere moderne veier og bruer, havner og de nye jernbanene. Boka forteller hvordan Johnson kopierte to britiske hengebruer for å konstruere Bakke bru over Sira i Flekkefjord og sette byggearbeidet i gang. Det ble den første store hengebrua i Norge og hele Norden.

Forlag Commentum

Utgivelsesår 2013

Serie Kulturhistoriske rapporter. Fylkeskonservatoren, Vest-Agder fylkeskommune (16)

Omtalt tid 1800-tallet

Omtalt sted Norge