Hånd i hånd

av (forfatter).

Cappelen Damm 2013 E-bok

Gjennomsnittlig terningkast: 3.50 (4 terningkast.)

8 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Cappelen Damm

Utgivelsesår 2013

Format E-bok

ISBN13 9788202421366

EAN 9788202421366

Serie Fossefall (55)

Genre Romantikk

Omtalt tid 1800-tallet

Omtalt sted Hedmark

Språk Bokmål

Sider 253

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 1 0 3 0 0

Bokomtaler

Siste bok i fossefallserien. Ingenting varer evig ...

Sykdom rammer den siste boka i fossefallserien. Kajsas elskede mann, Victor, svimer plutselig av og blir liggende i sengen i flere dager. Hun og deres nærmeste er fra seg av bekymring. Vil han overleve eller vil denne stygge sykdommen ta livet av ham?

Helt siden 2009 har jeg fulgt denne romanserien som en trofast hund og det er den første serien fra NorskeSerier jeg har lest. Grunnen til at jeg ville lese Fossefall i det hele tatt var på grunn av den mystiske kappekledde som hjemsøkte Finnskogen og all den overtroen Finnskogen var fylt med. Jeg har jo stor sans for det overnaturlige,og det virket som en mørk romanserie blandet med historisk bakgrunn. Og jeg må innrømme at de første bøkene var veldig spennende, men syns at Fossefall mistet gnisten litt etter omtrent 30 bøker. Men som den trofaste hunden jeg er fortsatte jeg å lese Fossefall og leste til siste slutt.

Personlig syns jeg romanserien var bedre da Amalie var hovedpersonen før datteren hennes, Kajsa tok over. Skjønner jo at en såpass lang romanserie trenger utvikling og da er det nye karakterer som tar større plass for å ta over hovedrollene. Men jeg likte egentlig ikke Kajsa noe særlig. Syns hun blir fort masete, sytete og er litt irriterende. Amalie var lettere å like på mange måter. Litt mer jordnær og triveligere. Mer spennende å lese om. Så syns romanserien mistet ekstra gnist da Kajsa tok over hovedrollen og Amalie ble dratt mer i bakgrunnen. Men slikt skjer jo i lange romanserier - forandringer må til enten vi liker det eller ikke. Også syns jeg det ble mindre av mytene og det overnaturlige i de siste bøkene. Det var det ikke så mye av og det var et stort savn.

Selv om denne siste boka ikke er spesielt tankevekkende eller hjemsøkende, er jeg lettet over at jeg valgte å gi denne romanserien en sjanse. Jeg har tross alt lest alle 55 bøkene i serien, og romanserien har gitt meg både spenning og gitt meg noe å se frem til. Bøkene ble gitt ut en gang i måneden. I begynnelsen leste jeg dem en gang i måneden, men midt i serien leste jeg dem sjeldnere, men jeg fullførte og ville følge denne fossefallgjengen videre. Vite mer om ondskapen denne fossefallgjengen måte slite med og de hverdagslige utfordringene de ble møtt av før i tiden.

Hånd i hånd er som sagt den aller siste boka i fossefallserien, og siden den sitse boka ble litt som forventet, så var ikke boka all verdens. Man vet hva man får, men likevel vil man vite om man får rett eller ikke. Ikke den beste boka i serien siden det er mest oppramsing om hva som har hendt tidligere og en samletråd av bikarakterene, hvor i livet de er, så var dette en lettlest og en forventet slutt.

Dette blir en litt rotete anmeldelse, en blanding av den siste boka og hele romanserien. Grunnen er at jeg kan ikke si så mye om den siste boka hvis flere har tenkt å lese romanserien, og dette blir en slags helheltsinntrykk av serien. En slags avslutningsanmeldelse vil jeg kalle det.

Fossefall er en serie som er lett å bli avhengig av, og selv om den var mye bedre før og selv om den siste boka får en litt svak terningkast, vil jeg gi hele serien en svak femmer. Grunnen er at den ga meg lyst til å lese alle de 55 bøkene, romanserien består av mange mystiske og spennende myter og inneholder mange spennende karakterer av mange slag. Vemodig å ta farvel med denne fossefallgjengen jeg har lest om i så mange år, men alt tar jo slutt en gang. Og av og til føles det rett når ting tar slutt.

Flere som har lest Fossefall?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette var bok siste boken i serien og bok nummer 55 i rekken. Noen ganger synes jeg seriene avsluttes alt for tidlig, og jeg kunne gjerne tenke meg å lese flere bøker i den aktuelle serien. Denne gangen derimot synes jeg det var godt at serien tok slutt, og for min del kunne den gjerne vært avsluttet for flere bøker siden. Jeg like begynnelsen på serien, blant annet fordi handlingen var lagt til Finnskogen. Men etter hvert ble det alt for mye overnaturlig i denne serien og jeg synes historien og dialogene gjentok seg selv i alt for stor grad. Dessuten synes jeg det var veldig dårlig flyt i dialogene, personene snakket hardt og strengt til hverandre og plutselig ble hele samtalene brått avsluttet. Forfatteren skal i midlertid ha ros for at hun skriver en ordentlig avslutning på serien hvor hun rydder opp i alle løse tråder, og vi får vite hvordan det går med alle personene vi har blitt kjent med, dette har jeg savnet i enkelte andre serier. Selv om denne serien ikke falt helt i smak hos meg vet jeg at det er mange andre lesere der ute som har satt stor pris på denne serien. Heldigvis er vi alle forskjellige, også når det kommer til type bøker vi liker. Det hadde vært fryktelig kjedelig hvis vi alle hadde likt akkurat de samme bøkene. Totalt sett får denne serien terningkast 3 fra meg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

8 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket

Du vil kanskje også like

 • "Trollbundet" av Jorunn Johansen
 • "Finnskogens hjerte" av Jorunn Johansen
 • "Bryllupsfesten" av Jorunn Johansen
 • "Livets valg" av Jorunn Johansen
 • "Fru Vinges forbannelse" av Jorunn Johansen
 • "Den ukjente" av Jorunn Johansen
 • "På utrygg grunn" av Jorunn Johansen
 • "I fangenskap" av Jorunn Johansen
 • "Antatt død" av Jorunn Johansen
 • "Kajsas dans" av Jorunn Johansen
 • "Forbudte kjærtegn" av Jorunn Johansen
 • "Alene på gården" av Jorunn Johansen
Alle bokanbefalinger for dette verket