Romanen handler om Scotts ekspedisjon til Sydpolen, fra forberedelsene begynte i 1910 til ekspedisjonen mislykkes og Scott og de andre deltakerne dør i 1912.
Mars 1912: Det er kaldt. Vinden sliter i teltduken. Innenfor ligger tre menn og kjemper mot døden. Bildet av hundespor i snøen sitter som brent inn på netthinnen deres -.
I juni 1910 legger polarskuta Terra Nova ut på ferden mot polarområdene i sør. Kapteinen, Robert Falcon Scott, og de nøye utvalgte medlemmene av ekspedisjonen har et klart mål for øye: å plante det engelske flagget på polpunktet. Det er Scotts andre ferd, og han vet hva han har gitt seg ut på; isen , vinden, snøen og kulden i sørområdene er nådeløse. Denne gangen er han bedre rustet til å møte polarklimaet, trekkponnier og en norsk ski-ekspert er blant hans mer håndfaste forsterkninger. Men et hestehode foran kjemper en nordmann mot samme mål . Amundsen og hans kobbel med trekkhunder.
Forlag Genesis
Utgivelsesår 2000