Her presenteres manuskriptet til Bjørn Gunnar Olsens nye skuespill Guttenes værelse, Som Det Norske Teatrets sjef, Svein Erik Brodal, i et forord omtaler bl.a. slik: "Året er 1960. Vi opplever førebuingane til Herreklubbens "ett hundrede og femtiårs jubileumsfest"...Innanfor denne ramma spelar B.G. Olsen ut eit moderne lidingsdrama. Menneskesynet er svart:"Behovet for å påføre andre lidelse er hva kjærlighet springer ut av!Alt annet er et skuespill for å skjule dyret i oss." Men til og med for sjelelege invalidar finst voner.Gjennom mørkret og fortvilinga ser B.G.Olsen lyset og vegen ut"
Utgivelsesår 1990
ISBN13 9788203162596