Gutten og havet

av (forfatter).

Licentia 2018 Innbundet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Dette er en beretning om liv og oppvekst i krigstiden og like etterpå på en liten øy på Helgelandskysten. En historie om en livsform som forsvant uten å sette særlig mange synlige spor etter seg. Det dreier seg om fiskerbonden, denne merkelige blanding av kapitalist og proletar, gudstroende trell og sorgløs sangviniker. Alt er sett gjennom et barns både følsomme og robuste intellekt uten skylapper og uten moralsk sensur. De hendelser som fortelles ligger over sytti år tilbake i tid, og alle personer som omtales, og kanskje kan gjenkjennes, er for lengst borte. På en måte er denne boken en slags fredlysning over deres minne enten de nå opptrådte som helter eller skurker.
Havfolket som skildres, deres livsvilkår og eksistens, har en lang historie, antagelig landets lengste. Det begynte for noe slikt som elleve tusen år siden. Den gangen var istiden akkurat i ferd med å slippe taket. De ytterste øyene og litt av innlandet var bart, og lite grodde. Det var havet og det som havet kunne gi som gjorde det mulig for mennesker å bosette seg her. Vi var de første, og vi finnes fremdeles, men vi ble aldri regnet som de ekte nordmenn, dertil var vi for forurenset av fremmed blod. Det var nemlig gjennom oss langs hele vår lange kyst alt det nye fra verden der ute kom - på godt og ondt, også det fremmede blodet. Og etter hvert har det nok sivet litt av det innover i landet også. Antagelig var det sårt tiltrengt.

Bokdetaljer

Forlag Licentia

Utgivelsesår 2018

Format Innbundet

ISBN13 9788283390766

EAN 9788283390766

Omtalt tid Etterkrigstiden 1939-1945

Omtalt sted Nordland

Omtalt person Sigurd Lorentzen

Språk Bokmål

Sider 181

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket