Lillesøsteren til Jon har vinger, og mor og far vil ikke ha henne. Derfor selger de Liv. Når Jon forstår hva de har gjort, legger han straks i vei for å finne søsteren sin. Det er ikke lett, for det er langt å reise. Når han til slutt finner ut hvor hun er, og kommer seg inn i huset til Greven for å ta henne med seg, blir han selv tatt til fange. Heldigvis har han Michum til å hjelpe seg. Men Michum er ikke helt til å stole på...Vinnarbok i Nordisk barnebokkonkurranse 1999.
Forlag Samlaget
Utgivelsesår 1999