Gunnar Garbo (1924-2016) fikk et langt og rikt liv som journalist, redaktør, partileder, stortingspolitiker, FB-tjenestemann, samfunnsdebattant, sakprosaforfatter og diplomat. Han hadde mange karrierer og bidro også til ulike prosjekter. På 1970-tallet var han kjent som leder av partiet Venstre. Han var en markant skikkelse i offentligheten hele sitt voksne liv.
Han var også familiefar med fire ekteskap, barn, barnebarn og oldebarn. Han hadde ingen formell utdanning ut over artium, men hadde likevel en analytisk og ofte akademisk tilnærming til politikk. Det finnes solide fotavtrykk etter ham i den offentlige debatten fra alle disse områdene.
Gunnar Garbos syn på betydningen av demokrati, fred og nedrustning, menneskerettigheter, velferdsstaten og arbeidet for en mer rettferdig verdensorden preget hans politiske valg og prioriteringer.
Forlag Svein Sandnes bokforlag
Utgivelsesår 2024