Gullhår og bjørnemysteriet

av (forfatter) og Inga-Hilde Breivik (illustratør).

Folio forl. 2008 Innbundet

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Gullhår, eller Amalie Sofie Nilsen som hun egentlig heter, går tur i skogen og finner et hus med tre bjørner. I det hun treffer den minste bjørnen og han forteller om dressurbåndet han fikk på sirkus, bestemmer hun seg for å befri bjørnene. Boken er en viderediktning av det kjente eventyret om Gullhår og de tre bjørnene. Bakerst i boken finnes en faktatekst om bjørner i Norge.

Omtale fra forlaget

Gullhår og bjørnemysteriet er en viderediktning av det kjente engelske eventyret om Gullhår og de tre bjørnene. I denne fortellingen går ikke Gullhår hjem til foreldrene sine. Nei, hun er nemlig en ekte utforsker. Nå akter hun å finne ut hvorfor de tre bjørnene snakker menneskespråk, bor i hus, sover i senger og spiser grøt! Med list og beslutsomhet løser hun gåten og befrir bjørnene. Gjennom pågangsmotet blir Gullhår en jentehelt som ordner opp i urettferdighet. Selv om dette er ren fiksjon har boken et underliggende tema; miljøvern og behandling av dyr. Boken slutter med en kort faktatekst om bjørner i Norge. Boken er skrevet av lærer Signe Eikanger som har arbeidet i grunnskolen på barnetrinnet i en mannsalder. Teksten er enkel i oppbygningen og er skrevet for barn som nettopp er begynt å lese selv, eller som er i ferd med å knekke lesekoden. Innholdet i historien er tilpasset i vanskelighetsgrad til denne aldersgruppen. Den egner seg også godt til høylesning for de eldste barna i barnehagen. Nydelige og detaljerte tegninger av Inga-Hilde Breivik bidrar til å støtte opp om lesingen for nybegynneren. Illustratøren er dessuten en ekte dyrevenn som slipper fluene ut gjennom vinduet istedetfor å drepe dem, og bestandig har med seg hunden Sina på sine ulike oppdrag.

Bokdetaljer

Forlag Folio forl.

Utgivelsesår 2008

Format Innbundet

ISBN13 9788292915011

EAN 9788292915011

Språk Bokmål

Sider 64

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

1 bokelsker følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket