Guds folk og folkekirken

av (forfatter).

Lunde 2001 Heftet

3 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Forfatteren tar i denne boka opp lekpredikantenes forhold til den gamle norske statskirke på begynnelsen av 1900 tallet.

Omtale fra forlaget

Ludvig Hope
Guds folk og folkekirken
Ludvig Hope (1871-1954) fra Masfjorden i Hordaland var en av Norges betydeligste forkynnere i det 20. århundre. Da vekkelsene brøt fram ved lekpredikanter på bedehusene, var Hope noe av en fører. Men det ble brytninger, og i noen tilfeller ble kirkene stengt for de mest radikale lekpredikantene. Hope begynte da å tenke gjennom forholdet til den gamle norske statskirken. Burde det troende lekfolket engasjere seg for fullt i kirken og de nye menighetsrådene, var det best å bryte ut og danne frikirker, eller fantes det en mellomløsning? Svaret fikk sitt uttrykk i slagordet: I kirken, men ikke under kirken. Ludvig Hope ble den andre generalsekretæren i Det norske lutherske Kinamisjonsforbund, senere Norsk Luthersk Misjonssamband. Han talte alltid med manuskript, og talene hans er samlet i en rekke bøker. Boka Bli ikkje trøytte med eksempler på Hopes forkynnelse, er kommet på Lunde Forlag i 2001.

Bokdetaljer

Forlag Lunde

Utgivelsesår 2001

Format Heftet

ISBN13 9788252034486

EAN 9788252034486

Språk Bokmål

Sider 127

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket