Denne boken handler om hvordan veiledning kan fremme læring og ressursutvikling i grupper og organisasjoner. Samarbeid og konfliktløsning er avgjørende for å oppnå gode og effektive arbeidsprosesser. Innholdet i boken bygger på mangeårige erfaringer med utdanning av gruppeveiledere. Viktige emneområder er gruppe- og relasjonsdynamikk, verdier og følelser, og hvordan samarbeidsprosesser utfolder seg i spenningsfeltet mellom profesjons- og personverdier i organisasjoner og samfunn. Ragnvald Kvalsund er førsteamanuensis ved Pedagogisk institutt, NTNU, med fagområdene rådgivning, veiledning og ledelse som sine spesialfelt. Kristin I.S. Meyer er høgskolelærer ved Diakonissehjemmets høgskole i Bergen. Arbeidsområdet har siden 1990 vært sentrert rundt etterutdanning i veiledning og veiledningspraksis.
Forlag Tapir akademisk forlag
Utgivelsesår 2005