Gruppepsykologi

en innføring i gruppepsykologiske prosesser i barnehage, skole og fritid

av (forfatter), Bjørn Nilsson (forfatter) og Petter Røen (oversetter).

Fagbokforlaget 2015 Heftet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Hva er det som gjør at enkelte grupper fungerer godt og andre ikke? Fokuset i boka er ulike gruppesammensetninger både i familie, barnehage, skole, vennekrets, arbeidsliv og fritid. Noen ganger fungerer gruppene godt, andre ganger er de dysfunksjonelle eller mindre velfungerende. Dårlig fungerende grupper ødelegger for mange menneskers trivsel og produktivitet i skole og arbeidsliv.
Som leder og gruppemedlem kan man lære å styre grupper i en positiv retning. Man kan motvirke krefter som skaper negative eller til og med destruktive relasjoner mellom medlemmene. Forfatterne beskriver med utgangspunkt i teori og forskning hvordan deltakere og ledere kan få grupper til å fungere på en god måte. I boken gis det eksempler og verktøy på hvordan man kan lede, utvikle og påvirke en gruppe; derav kommunikasjon og konflikthåndtering.
Gruppepsykologi er skrevet for ledere, lærere, trenere og veiledere som ønsker forskningsbasert kunnskap om hvordan man kan få grupper til å fungere bedre.
Philip Hwang er professor i psykologi ved Psykologiska Institutionen, Göteborgs Universitet. Hans forskning omfatter barn og unges utvikling og livsvilkår.
Bjørn Nilsson er psykolog, sosiolog og universitetslektor i sosialpsykologi. I tillegg til at han underviser ved Göteborgs Universitet arbeider han med gruppe- og lederutvikling i både Sverige og internasjonalt i Europa. USA og Kina.

Bokdetaljer

Forlag Fagbokforlaget

Utgivelsesår 2015

Format Heftet

ISBN13 9788245017366

EAN 9788245017366

Språk Bokmål

Sider 247

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket