Gruppeanalyse og psykodynamisk gruppepsykoterapi

av (forfatter).

Pax 2023 Heftet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Dette er andre og reviderte utgave av den klassiske læreboken i Norden om gruppeanalyse og psykodynamisk gruppeterapi. Boken beskriver gruppepsykoterapiens fremvekst i den vestlige verden med vekt på gruppeanalysen i England og Europa, gjennom pionervirksomheten til S. H. Foulkes og medarbeidere, og psykodynamisk gruppeterapi i USA, gjennom pionerer som Irvin Yalom og andre. Det anlegges et bredt idéhistorisk perspektiv om forståelsen av forholdet mellom individ, gruppe og samfunn, om grunnleggende gruppedynamikk og ubevisste prosesser i små og store grupper. Det redegjøres for en kompleks teori som gjør det mulig å skreddersy dynamiske grupper for forskjellige formål.

Boken gjennomgår forskningen på området og oppdaterer det teoretiske grunnlaget for moderne dynamisk gruppepsykoterapi. Det gjelder en evolusjonær forankring, moderne emosjonsteori, betydningen av tilknytning og mentalisering, og tenkning om det individuelle selvet og gruppeselvet. Forfatteren gjennomgår i detalj retningslinjer for praktisk gruppeanalytisk psykoterapi og illustrerer dette gjennom 89 kliniske eksempler. Boken har relevans for alle som driver en eller annen form for dynamisk gruppeterapi som vektlegger prosess, dialog, selvforståelse og relasjonell kompetanse.

Bokdetaljer

Forlag Pax

Utgivelsesår 2023

Format Heftet

ISBN13 9788253043821

EAN 9788253043821

Språk Bokmål

Sider 613

Utgave 2

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket