Denne oppgavesamlingen er utarbeidet for boken Grunnleggende bedriftsøkonomisk analyse, 3. utgave (Universitetsforlaget 2000) av samme forfatter.
Grunnleggende bedriftsøkonomisk analyse er en innføringsbok o bedriftsøkonomi tilpasset rammeplanen for økonomisk-administrative fag fastsatt av Kirke- utdannings- og forskningsdepartementet. Boken gir grunnleggende kunnskaper i bedriftsøkonomisk teori og metode. Samtidig trekkes paralleller til den praktiske anvendelsen av begreper og analyseteknikker gjennom eksempler og casebeskrivelser fra norske virksomheter, noe som gjør boken svært leservennlig og praktisk rettet.
Oppgavesamlingen legger vekt på å skape både variasjon og bredde i oppgavene, og det er utarbeidet grundige og forklarende løsningsforslag slik at boken egner seg godt til selvstudium.
Boken har internettadresse http://www.universitetsforlaget.no/hoff/. Her kan du hente skjemaer til oppgaveløsning og annen informasjon.
OM FORFATTERNEKjell Gunnar Hoff er førstelektor ved Institutt for økonomi og statsvitenskap, Høgskolen i Buskerud, Kongsberg. Han er utdannet siviløkonom og har tilleggsutdannelse innen økonomistyring, ledelse og strategi. Han har siden 1970 hatt flere lederstillinger i mindre og mellomstore bedrifter.
Andre utgivelser av Hoff:Grunnleggende bedriftsøkonomisk analyse (Universitetsforlaget 2000), Driftsregnskap og budsjettering (Tano Aschehoug 1999), Budsjettering - taktisk økonomistyring (Tano Aschehoug 1999), Driftsregnskapet (Tano Aschehoug 1997) og Budsjettering (Tano Aschehoug 1997) Jav Velvin har hovedfag i bedriftsøkonomi og er høgskolelektor ved Høgskolen i Buskerud, Kongsberg.
Forlag Universitetsforlaget
Utgivelsesår 2000
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket3 bokelskere følger dette verket.