Tegneserieroman om den radikale tyske tegneren og maleren George Grosz (1893-1959). Lars Fiskes bok går rett inn i høydepunktet i livet til George Grosz, når det bokstavelig talt smeller, og hans knivskarpe stil oppstår. Boka begynner i Berlin i 1916, under første verdenskrig. Grosz ble rekrutt i 1917 og etterhvert innlagt på mentalsykehus. Tilbake i Berlin i 1917, markerer han seg som medlem i Club Dada og systemkritisk kunstner, som den kanskje mest nådeløse skildrer av urettferdighet i sin tid. Han ble saksøkt og bøtelagt, og sto aller øverst på nazistenes liste over degenererte kunstnere. I 1916 forandret han navnet fra Georg Gross til George Grosz i protest mot tysk nasjonalisme, og for å vise sin entusiasme for USA. I 1933 forsto han at han måtte rømme fra Berlin til USA, og bosatte seg med familien på Long Island, New York. Store deler av hans verk ble brent av nazistene og Grosz brøt sammen i alkoholisme. Han flyttet tilbake til Berlin etter krigen, der han døde 6. juli 1959 etter å ha kommet hjem fra en nattlig rangel.
Fiskes bok er en original, ordløs fremstilling av Grosz' liv. Grosz. Berlin-New York framstår som en videreføring av Fiskes arbeid som tegneseriekunstner, i en eksplosiv stil, inspirert av Grosz' brutale men også vakre tegnede verk.
Forlag No Comprendo Press
Utgivelsesår 2017
Omtalt tid 1900-1945 Etterkrigstiden
Omtalt person George Grosz
Tildelt litteraturpris Årets tegneserie 2017
Fantastisk strek, spennande kunstnar og spenstige teikningar om Grosz' sitt hardbarka liv!
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketPrinsessen får gave fra bokbransjen H. K. H. prinsesse Ingrid Alexandra fylte 18. år 21.01.22 «Bokbransjen har gått sammen om å gi prinsessen en dannelsesgave. Og hva er vel mer dannende enn en bokpakke? I et videointervju i regi av NRK svarer prinsessen på spørsmål fra andre ungdommer. En av ungdommene spør hva prinsessens nyttårsforsetter er. Prinsessen svarer: Å lese mer bok og være mer aktiv. Bokpakken består av et utvalg av de siste års vinnere av Brageprisen, Kritikerprisen, Bokhandlerprisen, Bokhandelens sakprosapris, Vesaasprisen, Rosettaprisen, Bastianprisen, Uprisen, Årets tegneserie og Arbeiderlitteraturprisen» (bok365.no, 21.01.22)