Grønne tanker - glade barn

barn 4-7 år

av (forfatter) og Åge Peterson (illustratør).

Gyldendal akademisk 2014 Pakker

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Måten barn lærer å forholde seg til følelseslivet på, danner grunnlaget for hvordan man som voksen forholder seg til følelser. Barnehagebarn lærer av det som skjer i barnehagen, både det som er planlagt, og det som oppstår underveis. Grønne tanker – glade barn kan brukes både som en metode for planlagt tematisering av tanker og følelser i samlingsstunden med alle barna, og som en metode for refleksjon, forståelse og bearbeidelse med utgangspunkt i hverdagshendelser. Materialet kan også brukes for å hjelpe barn som trenger å bli mindre hemmet av sinne og/eller engstelse. Tenkebamsene Grønn og Rød skal hjelpe barn til å lære å forholde seg konstruktivt til egne tanker. Tanker som skaper vansker, kalles rødtanker. Tanker som skaper glede, trivsel og trygghet, kalles grønntanker. Grønn og Rød kan lekes med, brukes som påminnere og være konkrete hjelpemidler. Det følger fire bamser med i esken. Grønne tanker – glade barn er utviklet i samarbeid med flere barnehager og er en del av Psykologisk Førstehjelp, et norskutviklet selvhjelpsmateriell rettet mot barn og ungdom. Pakkens innhold: Barneboken Sint og glad i barnehagen Flippover til bruk i samlingsstund Veileder for barnehagepersonell og fagfolk i hjelpetjenestene Tenkebamsene Grønn og Rød (to sett) Annet materiell: Informasjonsbrev til foreldre Grønne tanker - glade barn har fått sitt eget rom i Salaby. Se Roald er redd - musikkvideo Anmeldelser: Les artikkel om Grønne tanker - glade barn i Første Steg her: Snutankene (pdf) Les om Grønne tanker - glade barn på Utdanningsnytt.no

Forlag Gyldendal akademisk

Utgivelsesår 2014