Boka fortel om korleis det var å veksa opp i Ryfylke i Rogaland i 1930- og 40-åra. Dei 33 forteljingane tek føre seg ei tid som økonomisk var temmeleg fattig, men som likevel bar i seg ein rikdom på andre områder.
Nå i 2. opplag! Kolbjørn Hauge er mest kjend som krimforfattar, men også forteljingane om korleis det var å veksa opp i Ryfylke i 1930-40-åra, er blitt svært populære. Med lun humor skildrar han ei tid som økonomisk var temmeleg fattig, men som likevel bar i seg ein rikdom me kanskje saknar i dag. Historiene er knytte til Ryfylke. Men folk frå andre stader her vest - ja, i grunnen frå landsbygda over heile landet - vil nok kjenna seg att og gleda seg over desse tekstane. Det er ein kombinasjon av kulturhistorie og forteljekunst som passer for både gammal og ung.
Forlag Wigestrand
Utgivelsesår 2001
Omtalt tid Etterkrigstiden 1939-1945
Omtalt sted Rogaland
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket4 bokelskere følger dette verket.