Boka tar for seg den såkalte "Rådmannssaken" i Trysil, i 1990/91. Forfatteren var selv en aktør i saken, og er kritisk både til prosessen som førte fram til nedsettelsen av granskningsutvalget, og til utvalgets arbeid. Han mener det er grunnlag for å hevde at unnfallenhet på alle nivåer førte til at korrupte forhold ikke ble avdekket
Boka handler om den såkalte "Rådmannssaken" i Trysil, som preget lokalavisene gjennom mer enn et halvår i 1990/91. Underveis hadde både ordføreren, Arvid Nyberg, som hadde forberedt saken, og fylkesmann Nordli møtt alvorlige påstander om inhabilitet uten at disse ble tatt til følge. Påstander om tjenesteforsømmelse og kamerattjenester nådde også førstesidene i riksavisene. Først da et utvalg, nedsatt av Nordli, renvasket rådmann Gran, lyktes det å få til en slags betent ro om saken. Forfatteren, som selv var en aktør i striden, er sterkt kritisk både til den prosessen om førte fram til nedsettelsen av ad-hoc-utvalget og til utvalgets eget arbeid. Og han mener å ha grunnlag for å hevde at unnfallenhet på alle nivåer, fra formannskap til departement - og i pressen - var årsak til at korrupte forhold ikke ble avdekket.
Forlag Fregn forl.
Utgivelsesår 2008